24 Kasım 2010 Çarşamba

KAYISILI TEREYAĞI

Çocuklar için ana öğünler kadar ara öğünlerde çok önemlidir. Ara öğünlerde genelde bisküvi, kek, meyveli yoğurt veririz.
Kahvaltı ve yemeklerde yeterince ekmek yemediğine kanaat getirirseniz o zaman ekmek vermek de doğru karardır. Ama ekmekle beraber yanında vereceğiniz şeyler değişik olursa cazip hale gelebilir. 
Ekmek üzerine sürülen tereyağın üzerine rende çikolata serpebilirsiniz ve ya toz şeker serpebilirsiniz. Şekerli ekmek çocukken çok yerdim J Hiçbir tatlı şey bulamazsak bunu hazırlar yerdik.
Kayısılı tereyağı da hem kahvaltıda hem ikindi kahvaltılarında ekmeğin üzerine sürüp yiyebilecekleri yararlı bir alternatiftir.
Özellikle kabızlık sorunu çeken çocuklarınız için kayısının bağırsakları çalıştırdığını hatırlatalım.
 Diğer yararlarına gelince:
*Karaciğerin tahrip olan kısmının tamirini yapar.
* Kemiklerin daha düzgün ve sağlam olmasında rol oynar.
* Kan yapımını arttırarak, kansızlığa engel olur.
* Böbreklerde taş oluşumunun azalmasını sağlar.
* Kansere karşı koruyucu bir etkiye sahiptir.
* Dişlerin daha sağlam ve kuvvetli olmasında son derece önemlidir.
* Kalp kaslarını kuvvetlendirir ve daha düzenli çalışmasını sağlar.
KAYISILI TEREYAĞI
Gereken malzemeler:
1 Avuç kuru kayısı
50 gr tereyağı
Vanilya
3 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı badem tozu
Yapılışı:
Kayısıları yıkayın.
10 dk kaynar suda pişirin, toz şeker ve vanilyayı ekleyip blenderdan geçirin.
Daha sonra bu karışımı kaşıkla tel süzgeçten ezerek kabuklardan temizleyin. Ben hafif taneli bıraktım kayısıları siz çocuğunuza göre yaparsınız.
Tereyağı ve badem tozu ile karıştırın. Buzdolabında saklamayı unutmayın. Benim gibi fıstık tozu kullandım yarısında o da değişik oldu. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder