18 Kasım 2010 Perşembe

İTALYAN USULÜ PİLAV

Tarifimizin başrolünde pirinç var.

Pirinç, Türk mutfağında olduğu gibi hemen hemen tüm kültürlerin vazgeçilmezidir. Dünya nüfusunun kalori ihtiyacının yarısını karşılayan, yeryüzünde en çok tüketilen bir tahıldır.
Pirinç, Bol miktarda B vitamini ve hazmı kolay nişasta içerir. Glütensiz olduğu için bebeklere önerilir. Pişme suyu ishallere karşı çok etkilidir.
Gerekli malzemeler:
1.5 bardak pirinç
1 orta boy soğan
1 diş sarımsak
100 gr kıyma
1,5 çorba kaşığı salça
Kekik, tuz
Yapılışı:
Soğanı, tercihinize göre zeytinyağında ve ya tereyağında, dövülmüş sarımsakla birlikte kavurun.
Kıymayı ekleyip az çevirdikten sonra salçayı ekleyin.
Pirinci de ekleyin.
Tuz ve kekik ekledikten sonra yaklaşık 3 su bardağı su koyun. Kısık ateşte pişmeye bırakın.
Pilav çok fazla çekmeden ocaktan alın.
Size ve çocuğunuza afiyet olsun. Gayet besleyici ve de lezzetli bu tarifi deneyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder