Pirinç, Türk mutfağında olduğu gibi hemen hemen tüm kültürlerin vazgeçilmezidir. Dünya nüfusunun kalori ihtiyacının yarısını karşılayan, yeryüzünde en çok tüketilen bir tahıldır.
Pirinç, Bol miktarda B vitamini ve hazmı kolay nişasta içerir. Glütensiz olduğu için bebeklere önerilir. Pişme suyu ishallere karşı çok etkilidir.
Gerekli malzemeler:
1.5 bardak pirinç
1 orta boy soğan
1 diş sarımsak
100 gr kıyma
1,5 çorba kaşığı salça
Kekik, tuz
Yapılışı:
Soğanı, tercihinize göre zeytinyağında ve ya tereyağında, dövülmüş sarımsakla birlikte kavurun.
Kıymayı ekleyip az çevirdikten sonra salçayı ekleyin.
Pirinci de ekleyin.
Tuz ve kekik ekledikten sonra yaklaşık 3 su bardağı su koyun. Kısık ateşte pişmeye bırakın.
Pilav çok fazla çekmeden ocaktan alın.
Size ve çocuğunuza afiyet olsun. Gayet besleyici ve de lezzetli bu tarifi deneyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder