9 Aralık 2010 Perşembe

YILBAŞI İÇİN PENCERELİ KURABİYELER



Geçen sene bu zamanlarda  hazırladığım bir yazı ve tarifi burada paylaşmak istiyorum. Yılbaşı yaklaştığı için tam zamanı :).


PENCERELİ KURABİYELER

Önümüz arkamız sağımız solumuz yılbaşı oldu. Şikayetçi olan? Ben değilim.

Hayatımızda bu tür yaşama sevinçleri olmasa ne yaparız?

Bir şeyleri kutlama bahanesiyle bir arada oluyoruz, hediyeleşiyoruz, eğleniyoruz, sosyalleşiyoruz.

Yılbaşı hazırlığı, ardından sevgililer günü, anneler-babalar günü, eşimizin, arkadaşımızın, çocuğumuzun doğum günleri, bayramlar, işe başlama, ehliyet alma, okul bitirme kutlamaları.

Evlilik yıldönümü, nişan yıldönümü, sevgilimizle tanışma yıldönümü, ……ve daha niceleri.

Bir biten kutlamanın ardından ‘sıradaki’ diyerek heyecanla hayatımıza devam ediyoruz.

Bu tür vesileler hayatımızı renkli, bizi de formda tutuyor J.

Ve bizim bu haftaki bahanemiz yine yılbaşı.

Pencereli kurabiyeler ile çam ağacımızı süslüyoruz.

Bir hevesle, geçen hafta çocuklarla çam ağacımızı aldık, salonumuzun başköşesine kondurduk. Süslerimizi hazırladık. İlk astıklarımız da kurabiyelerimiz oldu.

Gerekli malzemeler:

-          125 gr tereyağı ve ya bitkisel margarin (oda sıcaklığında)
-          250 gr un
-          110 gr şeker
-          1 yumurta
-          1 paket vanilya ve ya 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
-          Dilerseniz tarçında ekleyebilirsiniz.

-Renkli bon bon şekerler.

Yapılışı:

- Tüm malzemeyi iyice karıştırıp yoğurun. Hamuru sarıp buzdolabında yarım saat bekletin.

- Şekerleri ufak parçalar olacak şekilde kırın,  renkleri ayırın.

- Fırını 160/180 dereceye ayarlayın.

- Tezgahınızı unlayın ve hamuru açın. İstediğiniz kurabiye kalıplarıyla şekiller kesin.

- Tepsiye yağlı kağıt serin.

- Kestiğiniz şekilli hamurları tepsiye yerleştirin ve içlerini daha küçük kalıplarla keserek pencereler yapın.
- Sivri bir aletle, çöp şişin arkasıyla olabilir, kurabiyelerin tepesinden delik açın. Küçük olmasın. Pişerken kapanabilir.

- Kurabiyeleri 10 dk pişirin. 10 dk sonunda tepsiyi çıkarıp pencereleri kırdığınız şekerlerle doldurun. Isınınca yayılacağından mümkün olduğunca doldurun.

- Tekrar fırınlayın ve 5 dk daha pişirin. Süre sonunda kurabiyeleri soğumaları için tepside bırakın.

Soğuyunca kurdelelerinizi geçirin…Veeeee renkli pencereli çam ağacı süsleriniz hazır.

Biz Damla’yla yaparken çok eğlendik.

Hayatınızda yaşama sevinçleriniz eksik olmasın diyorum.

Sevgiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder