15 Aralık 2010 Çarşamba

SICAK ÇİKOLATA



Dışarıda lapa lapa kar yağıyor.
Kardan adamlar yapıldı.
Hediyeler alındı.
Çam ağaçları süslendi.
Caddeler,  evler ışıl ışıl.
Şık sofralar güzel yemeklerle donatıldı.

Yılbaşı gecesini hayal ediyorum da.

Henüz kar yağmamış yerlerde ikamet edenler için güzel bir yılbaşı hayali olsa gerek değil mi? J. Bazı arkadaşlar karın tadını çıkarmaya başladılar bile.

Kışı seviyorum ben. Her mevsimi seviyorum aslında.

Yeşillenen dallar ve kuşların cıvıltısıyla yaşama sevinci veren ilk baharı.
İçimizi ısıtan güneşi ve deniziyle yazı.
Renkten renge giren, kuruyup dökülen, yürüdükçe ayağımızın altında hışırdayan yapraklarıyla ve toprağı mis gibi kokutan yağmurlarıyla sonbaharı.

Ve o güzel beyaz örtüsüyle kışı.

Dışarıda üşüyüp sıcak bir yere gidip ısınmanın keyfini çıkarmayı seviyorum.

Peki, hava soğukken, sizi ne yapmak keyiflendirir? Hele birde kar taneleri camınıza vuruyorsa.

Sıcak bir banyo, mısır patlatmak, sevdiğinize sarılıp sıcak şarabınızı ya da kahvenizi yudumlamak?

 Sıcak çikolataya ne dersiniz?
Tarçınlı Sıcak Çikolata

Gerekli malzemeler:

-100 gr çikolata

-575 ml süt

-2 çay kaşığı vanilya

-1 çay kaşığı bal

-1 yemek kaşığı mısır nişastası

-4 yemek kaşığı soğuk su

-Tarçın

Yapılışı:

-Bir tencere içinde çikolatayı eritin. Süt, bal ve vanilyayı ekleyin, kaynamasına izin vermeden devamlı karıştırın.

-Soğuk suda mısır nişastasını eritin ve yavaş yavaş tencereye karıştırarak ekleyin.

- Köpükler oluşuncaya kadar hızlıca çırpın.

-Sıcak olarak servis yapın. Nişastanın etkisiyle sıcak çikolatanız hafif koyulaşacak. Arzunuza göre üzerine tarçın serpin.

 Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder